f

Bruns B.V., Bergeijk

Zwevend hoverboard.

​Een hoverboard is een zelfstandig zwevend board door middel van magnetisme. Bruns is bezig met een groot project voor een wetenschapsmuseum in Duitsland. In dit museum kunnen bezoekers ervaren hoe bepaalde installaties werken. Hoe fantastisch zou het zijn als je als bezoeker op een hoverboard kunt slalommen tussen pilonen en de werking ervan kunt ervaren. De opdracht voor studenten houdt in om een zelfstandig zwevend hoverboard te ontwikkelen. Er is al een prototype beschikbaar, maar dat dient verder ontwikkelt te worden. Het doel van de opdracht is om duidelijkheid te krijgen over de technische en financiële haalbaarheid om een hoverboard als exhibit te bouwen, dat blijft zweven en bestuurd kan worden.

Kortom:

Bouw met behulp van ervaringen uit het kleine prototype een hoverboard waar je op kunt staan en dat zweeft zodat de bezoeker kan ervaren dat je geen wrijving hebt.

Een superinteressant project op het gebied van mechatronica en vormgeving

 

 

Gewenste deliverables:

Onderzoek, mogelijke oplossingen, testmodel(len)/prototype(s)

Specifieke kwaliteitscriteria (optioneel): in het team is zeker kennis van mechatronica vereist, evenals een sterke ontwerpvisie

 

Contactpersoon:

Bo Burgmans, Peter van Ham.

Bruns B.V., Bergeijk

Begonnen als specialist in maquettebouw

​ is Bruns de laatste decennia uitgegroeid 

tot een sterk familiebedrijf met 

een toonaangevende positie in Nederland en België.