f

Broeinest, Eindhoven Strijp-S

Duurzaamheid is een veel gebruikte en gehoorde term. Duurzaamheid is op diverse manieren en in relatie met veel zaken te interpreteren. Materiaal, kosten, historie, productie, levensduur, recycling etc. Welk materiaal voor welke toepassing, moment, budget het meest geschikt is, is een hele interessante vraag, Bij Het Broeinest wil men een eigen visie op duurzaamheid van materialen ontwikkelen die het de doelgroep (bv architecten) gemakkelijker maakt om te kiezen uit hun materialenbibliotheek.

Elk materiaal heeft zo zijn eigen kenmerken. Welke materialen zijn er aanwezig bij Het Broeinest en hoe kunnen deze in een soort database ondergebracht en gecategoriseerd worden. Hoe kan dit vervolgens op een slimme manier omgezet worden tot een communicatiemiddel waarbij de doelgroep op eenvoudige wijze inzicht krijgt in de duurzaamheidskenmerken van een materiaal. Daarnaast zijn er ook nog materialen die Het Broeinest niet zelf in de collectie heeft, maar wel veel affiniteit mee heeft. Hoe maak je zichtbaar dat dit materialen zijn die Het Broeinest aanbeveelt? Kortom, hoe maak je de kenmerken van duurzaamheid in materialen zichtbaar en communicatief. Een interessant project om te onderzoeken en vorm te geven.

Het Broeinest gestart door Baars en Bloemhoff tesamen met een aantal andere partners op het gebied van interieurmaterialen is een organisatie die voor ontwerpers, artchitecten en anderen een creative playground vormt met inmiddels een vestiging in Eindhoven en Rotterdam. Zij vertegenwoordigen ruim 2500 verschillende decoren en meer dan 25 onderscheidende merken voor ieder interieurproject het juiste materiaal en advies in huis. Met veel enthousiasme speuren we internationale markten af op zoek naar nieuwe materialen en trends die interieurs in Nederland mooier kunnen maken.